Kategori Konst av levande

Michel Robidas utställer sina muses verk
Konst av levande

Michel Robidas utställer sina muses verk

Diane Dufresnes klädteater, Celine Dions Eurovision-skräddare, Michèle Richards kabarettkläder, Julie Snyders Halloween kostymer på Banquier, Mireille Deyglans androgynösa bröllopsklänning ... " Jag hade alltid smaken att gå utöver gränserna för tyget, för att kombinera teknik, material och effekter, säger skaparen.

Läs Mer
Konst av levande

Mélanie Maynard: head-to-head med en spontan kvinna

En passion eller ett intresse som jag inte vet. Pussel! Jag gjorde så mycket med min mamma under mitt besök på hennes bostad att de blev till mig en oas av fred som jag återskapade hemma. Jag ägnar mig åt min hobby genom att lyssna på gamla franska låtar. En rundtur i antikaffärerna gjorde det möjligt för mig att hitta det perfekta pusselbordet.
Läs Mer
Konst av levande

Virginia Beach: havet strax

Det är jag, jag är där. Jag hyr bara en cykel och under näsan av Neptunus, den symboliska lokala statyn av havets gud - 10 meter hög - jag går på strandens berömda strandpromenad, strandpromenaden. Tre vev och mina ängslingar flyger bort. För att landa för första gången i Virginia Beach oroade tanken på att cykla längs hennes legendariska strejk mig lite.
Läs Mer
Konst av levande

Ottawa: Fall Getaways

Mina moster som bor i Ottawa-området har alltid lovat Rideau-kanalen, som kan skidas på vintern. Men de hade aldrig berättat om de två cykelbanorna som löper bredvid den. Så den här soliga eftermiddagen är det bestämt: Jag hittar en cykel och jag går på en expedition.
Läs Mer
Konst av levande

Dekor: Glädje är i stugan

Denna familjehus köptes av fadern till den nuvarande ägaren på 1950-talet. Det var då mer av en rudimentär stuga. Under åren har rymden förstorats, rakats och byggts om. Det lade till rinnande vatten, el och WiFi-anslutning. Men inredningen saknade charm och komfort.
Läs Mer
Konst av levande

Monster, den chockerande serien inspirerad av Ingrid Falaise

Förutom att bli undertecknad av en ny duo - Chantal Cadieux på manuset, Patrice Sauvé till förverkligandet - miniserierna anpassade från den hemska episoden av våld i hemmet som upplevdes av skådespelerskan Ingrid Falaise (presenterades 2015 i boken The Monster, publicerad av Libre Expression) kommer att skina två unga artister.
Läs Mer
Konst av levande

Kryssningar för varje budget och varje smak

Genom att utforska detta inre vatten i norra Europa kan du se så många stadsfloretter som möjligt, ofta på UNESCOs världsarvslista och att docka nästan varje dag i ett nytt land. Medan höjdpunkten på en kryssning på Östersjön är St Petersburg (Ryssland), berättigar andra städer fullt ut till en mellanlandning, såsom den mycket medeltida Tallinn (Estland), en otroligt befäst stad omgiven av två kilometer väggar, eller Riga (Lettland), innehavare av titeln på Europas kulturhuvudstad 2014 och det sublima koncentratet av Art Nouveau.
Läs Mer
Konst av levande

Vietnam: en oförglömlig mor och dotterresa

"Varför kommer du inte med mig i Vietnam?" När Catherine, min äldste, gör det här förslaget, några dagar innan han lämnar för Australien och Asien, är min reaktion ganska platt: "Låt oss se då, skulle inte vara rimligt! Jag har inte pengarna ... "Men efter att ha deponerat det på flygplatsen torkar jag mina tårar och återkommer på mitt beslut: hur ofta skulle min dotter göra mig ett erbjudande som den här ?
Läs Mer
Konst av levande

Ett perfekt hem för familjelivet

Det är hem för en ung familj. Ett ljust utrymme på 225 kvadratmeter på tre våningar. När Murray White och hans fru, Sian Richards, köpte den, betalade den här gamla tegelbyggnaden som omvandlades till en duplex. Och inredningen var läskigt: industriell matta, badrum ser ut som 1970-talet lurvig, spegelfärg överallt, på väggarna, i tak och även kylskåpet.
Läs Mer
Konst av levande

Huset, Vanessa Savage: en förtryckande thriller

Historien Patrick återhämtade sig aldrig från förlusten av sitt barndomshem. Den vackra viktorianska herrgården, som ligger vid havet i Wales, var för femton år sedan scenen för skurkliga dödar. När han bestämmer sig för att köpa denna bostad, fördömts sedan tragedin, och för att installera sin familj, glider allt ... Tecknen Sarah, ung kvinna under inflytande.
Läs Mer
Konst av levande

Upptäck Quebec med personligheter vi älskar!

Jag kände dem ... Mer än 30 år sedan. Jag växte upp i Saint-Hyacinthe, men min familj och jag brukade gå till Townships mycket ofta för att åka skidor i Sutton, Bromont, Orford eller Owl's Head. Det är en lekplats för mig. För mig är den här regionen ... Lycka. När jag kommer på Highway 10, strax före Granby, mina axlar faller två inches, min andning ändras ... Jag känner mig på semester.
Läs Mer
Konst av levande

3 byar i Quebec var att leva vintern noga

Tidigare inriktad på jordbruk och skogsbruk, har byn Saint-Ferréol-les-Neiges blivit en fristad för utomhusentusiaster från den gamla huvudstaden. Och som namnet antyder är snö inte en sällsynt råvara! I slutet av Rang Saint-Julien, inte långt ifrån kyrkan, ligger 115 km sluttningar av skidcentret Mont-Sainte-Anne.
Läs Mer
Konst av levande

Michel Robidas utställer sina muses verk

Diane Dufresnes klädteater, Celine Dions Eurovision-skräddare, Michèle Richards kabarettkläder, Julie Snyders Halloween kostymer på Banquier, Mireille Deyglans androgynösa bröllopsklänning ... " Jag hade alltid smaken att gå utöver gränserna för tyget, för att kombinera teknik, material och effekter, säger skaparen.
Läs Mer
Konst av levande

Camping: 10 idéer för att bli redo

1. Välj en campingplats enligt dina behov För att välja en webbplats är det viktigt att veta vad du söker. Tystnad och lugn eller lekplats och aktiviteter? "En perfekt campingplats för en är inte nödvändigtvis den perfekta campingplatsen för den andra", varnar Marie-France Bornais, författare till boken Le Québec en camping.
Läs Mer
Konst av levande

Familjesemester: 7 bra skäl att lämna huset

Foto: Caroline Dostie (Marianne Prairie och Odile Archambault). Att gå med familj, vare sig för en eftermiddag eller tre veckor, är ofta komplicerad. Att planera ensam kan avskräcka oss. Det är delvis av den anledningen att författarna till bloggen Mamma har en plan, Odile Archambault och Marianne Prairie, har bestämt sig för att publicera en bok om sina äventyr.
Läs Mer
Konst av levande

Sophie Cadieux i att släppa taget

Mousserande som champagne: det här är den offentliga och till och med professionella bilden av Sophie Cadieux. Hon vet det, för det har ofta sagt till henne, och tar inte förolämpning. "Jag har en slags stark vital energi, jag är den som inte sover mycket, som skrattar hårt, som går fort, det är en del av mig, men det är bara en del av mig.
Läs Mer
Konst av levande

Resor: Länderna i Loire över vattnet

Båten väntar på oss på marinan. Vid synen på det inflytande flytande farkosten känner jag mina knän böjda. Jag väntade en rudimentär pråm, inte en sådan rymlig yacht! Två hytter, två toaletter med dusch, ett fullt utrustat pentry ... "Ska du köra det?" Frågar jag min pojkvän. I själva verket är det inte så mycket en fråga som en bekräftelse: du ska spela kaptenen, för jag tar inte roret på detta fodrar.
Läs Mer
Загрузка...